Канадська армія використовує настільні ігри для планування операцій проти ІДІЛ

Канадська армія використовує настільні ігри для планування операцій проти ІДІЛ

Укрінформ
Збройні Сили Канади експериментують із використанням настільних ігор за мотивами протистояння із ІДІЛ для планування майбутніх операцій.

Про це у статті для CBC News пише Дін Бібі.

Гру під назвою «Криза ІДІЛ» розробив канадський професор Рех Брінен разом із майором британських ЗС Томом Моятом.

«Гра, у якій застосовуються ігрові кості, маркери та велика мапа Іраку та Сирії є останнім намаганням уряду внести більше ігор у навчання та тренування. Вона дозволяє шести гравцям без глибинних знань у певному питанні досліджувати складні багатосторонні проблеми», - пише Бібі.

На переконання автора, подібні ігри допомагають військовим стратегам думати креативно, оскільки можуть надихнути неочікувані інновації.

За словами полковника Роса Ермела, який керує департаментом розвитку ЗС Канади, його підрозділ використовує «Кризу ІДІЛ» для проведення стрес-тесту методології планування. «Ігри дійсно здатні додати запалу в процес планування. Вони демонструють певні результати, тож ми розглядаємо їх ширше застосування», - сказав Ермел.

Він додав, що наразі канадське військове керівництво проводить оцінку ефективності використання ігор в процесі планування і восени ухвалить з цього приводу остаточне рішення.

У матеріалі наголошується, що «Криза ІДІЛ» - це лише одне з численних намагань канадського уряду дотримуватися тренду так званої «гейміфікації». «Приватний сектор вже кілька років використовує комп’ютерні ігри для навчання, визнаючи їх ефективність, особливо серед молодших працівників», - підкреслює Бібі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-