Союзники США стискають кільце навколо ІДІЛ на Близькому Сході

Союзники США стискають кільце навколо ІДІЛ на Близькому Сході

Укрінформ
Підтримувані США сили наблизилися на відстань пострілу до останньої дороги, що веде до бази ІДІЛ на півночі Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

«Успішне оточення Сирійськими демократичними силами міста Манбіж стало частиною наступу, розпочатого минулого тижня за підтримки спецпідрозділів та авіації США, метою якого є закриття останнього проміжку сирійсько-турецького кордону», - пише Reuters.

Цей наступ став найбільш амбітним просуванням підтримуваних Вашингтоном сил у Сирії з часу початку США військової кампанії проти ІДІЛ два роки тому.

«Водночас Росія підтримує наступ урядових сил Башара аль-Асада на ІДІЛ в іншій частині країни. Також в Іраку, на протилежному кінці контрольованої ІДІЛ території, Багдад надіслав підрозділи, щоб витіснити терористів із міста Фалуджа, що в годині їзди від столиці країни», - додає агентство.

Окрім цього, протягом минулих тижнів курдські сили на півночі Іраку та опозиційні до Асада повстанці в Сирії також відбили кілька атак ІДІЛ, звільнивши від терористів деякі території.

«Своєю чергою бойовики ІДІЛ продемонстрували, що досі здатні завдавати втрат своїм ворогам у глибині їх території. Так, ІДІЛ взяв на себе відповідальність за два вибухи смертників у Багдаді, які забрали життя щонайменше 24 осіб», - наголошує Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-