У Берліні жорстко засудили погрози Ердогана

У Берліні жорстко засудили погрози Ердогана

Укрінформ
Голова німецького парламенту Норберт Ламмерт жорстко прокоментував слова Ердогана на адресу депутатів з турецьким корінням у Бундестазі, які голосували за резолюцію про геноцид вірмен.

Про це політик заявив у четвер на сесії бундестагу, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Кожен, хто шляхом загроз намагається давити на окремих депутатів, має знати - він атакує весь парламент. Я не міг собі навіть уявити можливість того, що демократично обраний у 21-му столітті президент критикує демократично обраних депутатів бундестагу, ставлячи під сумнів їхнє турецьке походження, називаючи їх кров зіпсованою", - заявив Ламмерт.

Канцлер Ангела Меркель, що знаходилася у залі, відповіла на цю фразу оплесками. До неї приєдналися інші народні обранці та міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр, який згодом подякував спікера за "чіткі слова".

Як повідомлялося, після прийняття німецьким бундестагом резолюції, що визнає геноцид вірмен в Османській імперії 101 рік тому, всім одинадцяти депутатам з турецьким корінням почали погрожувати розправою. А потім турецька влада стала готувати позови проти всіх них, ставлячи їм публічну дискредитацію турецької нації, Турецької Республіки, великих національних зборів Туреччини та уряду Турецької Республіки. Це карається тюремними термінами.

Крім того, керівництво Туреччини розробляє комплекс заходів, які мають стати "відповіддю" Берліну і, як пригрозив президент Реджеп Тайїп Ердоган, серйозно позначаться на турецько-німецьких відносинах.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-