Турецькі націоналісти погрожують вбивством лідерові німецьких

Турецькі націоналісти погрожують вбивством лідерові німецьких "зелених"

Укрінформ
Потік погроз вбивства на адресу лідера партії "Союз 90"/"зелені" Джема Оздеміра досяг такого рівня, що Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA) вжило заходів щодо безпеки політика.

Про це пише газета Welt am Sonntag.

"Ми підтримуємо тісний контакт зі службами безпеки, - заявив прес-секретар політика. - До образ ми вже звикли, але з такою високою кількістю погроз вбивством ми ще не стикалися".

"На жаль, є не тільки німецька, а й турецька Pegida (Pegida - правопопулістський, антиісламський рух. - Ред.), - прокоментував лідер "зелених" погрози на його адресу. - Праворадикальні угруповання не є німецькою прерогативою, вони існують і в Туреччині, і в середовищі німецьких турків".

Німецький політик турецького походження Джем Оздемір був ініціатором і одним з найбільш активних прихильників прийняття резолюції про геноцид вірмен, схваленої бундестагом 2 червня. Офіційна Анкара, обурена підсумками голосування, засудила прийняття документа, відкликавши для консультацій свого посла з Берліну.

Оздемір зазнав нападок і образ з боку багатьох турецьких ЗМІ. Учасники акції протесту перед німецьким посольством в Анкарі 3 червня тримали плакати з перекресленим хрест-навхрест зображенням лідера "зелених".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-