Адвокат Чийгоза просить медіа дістатися до «справи 26 лютого» у Сімферополь

Адвокат Чийгоза просить медіа дістатися до «справи 26 лютого» у Сімферополь

Укрінформ
Адвокат заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який проходить по "справі 26 лютого", Микола Полозов просить ЗМІ докласти додаткові зусилля для освітлення політичних процесів, що тривають в анексованому Криму.

Про це він розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"Ахтем Чийгоз закінчує ознайомлення з матеріалами слідства. І перед відновленням процесу хочу звернути увагу на те, що суди, які проходять в Криму, в сенсі можливостей для освітлення знаходяться в гіршому становищі, ніж процес Савченко в прифронтовому Донецьку", - розповідає Полозов.

Він звернувся до медіа з проханням прикласти особливі зусилля для того, щоб приїхати в анексований Крим для більш докладного висвітлення проходять там політичних процесів.

Адвокат пояснює, що приїзд українських журналістів в Сімферополь утруднений через статус окупованої території. Приїзд західних журналістів – через побоювання санкцій з боку України. Тому кримські процеси, в тому числі «дело 26 лютого», виявляються практично в ситуації інформаційної блокади, що дуже погано для політичних процесів, що вимагають максимально широкого і гучного освітлення.

Нагадаємо: Ахтема Чийгоза утримують в катівнях ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. Йому інкримінували частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації ("організація масових заворушень"), яка передбачає позбавлення волі терміном на 10 років. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

По кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них, Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи і Алі Асанов, утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов та Ескендер Емирвалієв - очікують вироку будинку - їх взяли на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-