Столтенберг: Напад на Польщу вважатиметься атакою на весь Альянс

Столтенберг: Напад на Польщу вважатиметься атакою на весь Альянс

Укрінформ
Розміщення військ НАТО в Польщі буде сигналом для потенційного агресора, що атака на країну буде рівноцінною атаці на увесь Північноатлантичний альянс.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг під час спільної прес-конференції у Варшаві з президентом РП Анджеєм Дудою, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“У Польщі буде більше військ НАТО після саміту у Варшаві, аби вислати чіткий сигнал кожному потенційному агресору, що атака на Польщу вважатиметься атакою на весь Альянс”, - заявив Столтенберг.

За його словами, саміт НАТО у Варшаві буде “переломним”, оскільки зміцнить оборону і можливості для відлякування, а також посилить зусилля країн організації щодо розширення зони стабільності за межами Альянсу.

“Ця присутність буде багатонаціональною і матиме ротаційний характер… Ми ведемо переговори про конкретні місця передової, збільшеної присутності військ НАТО”,- зазначив генсека НАТО.

Він додав, що остаточне рішення з цього приводу буде прийнято ще до саміту 8-9 липня у Варшаві.

У свою чергу Дуда підкреслив, що у даний момент тривають останні узгодження між країнами-членами щодо остаточних рішень, які буде прийнято на саміті.

За його словами, в середині червня відбудеться зустріч глав міноборони країн НАТО, на якій обговорюватимуть ці питання.

Президент Польщі нагадав, що в рамках солідарності Польщі в Альянсі фрегат “Костюшко” незабаром вирушає в Егейське море для підтримки місії НАТО у зв’язку з міграційною кризою на півдні.

Нагадаємо: прем'єр Фінляндії хоче обговорити вступ до НАТО на референдумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-