Країни ЕС мають зупинити поставки зброї до Єгипту - Amnesty International

Країни ЕС мають зупинити поставки зброї до Єгипту - Amnesty International

Укрінформ
Правозахисна організація "Міжнародна амністія" обурена тим, що майже половина країн Євросоюзу продовжують поставляти зброю Єгипту, незважаючи на запроваджене в 2013 році ембарго.

Про це йдеться в заяві неурядової організації Amnesty International, переданій Укрінформу.

«Країни ЄС ігнорують заборону на постачання зброї і боєприпасів в Єгипет: 12 з 28 держав-членів ЄС, серед яких і Німеччина, залишаються для Єгипту основними постачальниками озброєнь і поліцейської техніки", - йдеться в заяві.

Тільки у 2014 році за 290 контрактами Єгипет отримав з країн ЄС озброєнь і військової техніки, «які можуть використовуватися для пригноблення населення Єгипту», на суму більш як 6 млрд євро. Поставлені бронеавтомобілі, легка і стрілецька зброя, боєприпаси, військові вертольоти й обладнання для прослуховування. Основні постачальники - Болгарія, Чехія, Франція та Італія.

Німеччина схвалила в 2014 експорт озброєнь на суму 22,7 млн євро, в 2015 - на 19 млн.

"Враховуючи продовження порушень прав людини з боку єгипетських військових і сил безпеки, подальший експорт озброєнь з Німеччини є неправильним сигналом", - заявив у зв'язку з цим експерт з озброєнь німецького відділення Amnesty International Джон Матіас.

Він наголосив, що ЄС і його держави-члени мають негайно зупинити в Єгипет експорт озброєнь, особливо для ВПС, які можуть використовуватися проти населення.

Нагадаємо, що Європейський Союз схвалив збройове ембарго щодо Єгипту після того, як єгипетські сили безпеки вбили в серпні 2013 року сотні демонстрантів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-