Більшість британців проти Brexit - опитування

Більшість британців проти Brexit - опитування

Укрінформ
Кількість британських виборців, які бажають залишитися в ЄС,  значно перевищує прихильників виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на результати опитування, проведеного компанією ORB.

«Останнє опитування ORB виділяє 55% тих, хто підтримує кампанію «Залишитися», і 42% прихильників «Залишити» серед людей, які, безумовно, мають намір голосувати», - йдеться в повідомленні.

Якщо враховувати всіх виборців, то противників Brexit на 20% більше і в такому разі 58% із загальної кількості виборців готові проголосувати за те, щоб Британія залишилася в ЄС.

Також опитування показало, що проти Brexit готові проголосувати більшість консерваторів, чоловіків і пенсіонерів старше 65 років, які раніше становили основу прихильників виходу Британії з Євросоюзу.

За місяць до референдуму ситуація кардинально змінилася: на сьогодні 57% консерваторів готові проголосувати за те, щоб Британія залишилася в ЄС, і лише 40% - за Brexit, тоді  як у березні 60% консерваторів підтримували вихід країни з ЄС.

У цьому місяці 52% виборців старше 65 років за те, щоб залишитися в Євросоюзі, порівняно з 34% прихильників цієї ж кампанії у березні.

Як повідомляв Укрінформ, референдум щодо членства Великої Британії в Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-