Канадського міністра закордонних справ осудили за зближення з Росією

Канадського міністра закордонних справ осудили за зближення з Росією

Укрінформ
Для Канади неприйнятно закривати очі на порушення прав людини у Росії в обмін на участь в переговорах по врегулюванню ситуації в Сирії.

Таку думку під час засідання федерального парламенту Канади висловив депутат від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан.

«Той факт, що міністр закордонних справ готовий нормалізувати стосунки із Росією та закрити очі на порушників прав людини в обмін на членство у Міжнародній групі підтримки Сирії, щонайменш лякає», - сказав Безан.

Він закликав уряд виконати передвиборну обіцянку і ухвалити так званий «список Магнітського», який накладе персональні санкції на російських чиновників, причетних до порушення прав людини у себе в країні.

«Такі безневинні жертви, як Сергій Магнітський, регулярно зазнають невиправданих арештів, тортур та вбивств від рук корумпованих чиновників. Чи виконає врешті прем’єр-міністр свою передвиборну обіцянку і підтримає ухвалення «списку Магнітського»?», - наголосив депутат.

Нагадаємо: на початку травня до обох палат канадського парламенту були подані законопроекти, які, за прикладом американського «списку Магнітського», передбачають накладення особистих санкцій на російських чиновників, пов’язаних із порушенням прав людини.

Міністр закордонних справ Канади Стефан Діон виступив проти ухвалення подібного закону. На його переконання, чинне канадське міграційне законодавство вже має достатньо механізмів, аби заборони небажаним особам доступ до країни, тож необхідності в ухваленні додаткових законодавчих актів немає.

Водночас, на початку тижня Канада вперше взяла участь у зустрічі Міжнародної групи підтримки Сирії у Відні, яка намагається знайти мирне вирішення громадянської війни у Сирії. Співголовами цієї групи є США та РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-