Канада не запроваджуватиме

Канада не запроваджуватиме "Список Магнітського"

Укрінформ
Канада засуджує низький рівень дотримання прав людини в Росії, проте вводити додаткові санкції щодо російських чиновників у вигляді так званого "Списку Магнітського" вона не буде.

Про це під час виступу у федеральному парламенті заявила представниця міністра закордонних справ Пем Голдсміт-Джонс.

«Я ціню увагу, яку приділяють випадку із Магнітським. Це – жахлива ситуація і ми, зрозуміло, засуджуємо стан дотримання прав людини в Росії», - сказала Голдсміт-Джонс.

При цьому вона заперечила необхідність накладення додаткових санкцій на російських високопосадовців за порушення ними прав людини (так званий "Список Магнітського", - ред.).

«Наша політика залучення дозволяє нам більш чітко та гучно спілкуватися зі світом стосовно нашої ролі та нашого конструктивного внеску до притягнення Росії до відповідальності за її низький рівень дотримання прав людини», - наголосила представниця МЗС.

Нагадаємо: на початку травня до обох палат канадського парламенту були подані законопроекти, які, за прикладом американського «списку Магнітського», передбачають накладення особистих санкцій на російських чиновників, пов’язаних із порушенням прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-