Протести у Венесуелі: опозиція вимагатиме відставки Мадуро

Протести у Венесуелі: опозиція вимагатиме відставки Мадуро

Укрінформ
У середу, 18 травня, у Венесуелі відбудуться демонстрації проти президента країни Ніколаса Мадуро та його указу про надзвичайний стан у країні.

Про це повідомляє AFP.

"Протести повинні відбутися по всій Венесуелі в середу проти президента Ніколаса Мадуро як перший виклик широким повноваженням, які він надав поліції та солдатам в умовах надзвичайного стану", - йдеться у повідомленні.

Очолювані опозицією демонстрації в Каракасі та інших містах вимагатимуть, щоб влада затвердила проведення референдуму з усунення Мадуро.

Опозиція, що контролює конгрес, але має мало реальної влади через вплив Мадуро на уряд країни, Верховний суд і сили безпеки, заявила, що указ є спробою президента поставити себе вище конституції.

"Якщо Мадуро хоче застосувати цей указ, він повинен буде вивести військові літаки і танки на вулиці, тому що він повинен буде застосовувати його силою", - сказав лідер опозиції Енріке Капрілес.

Відомо, що у вівторок увечері, 17 травня, парламент Венесуели відхилив підписаний на день раніше указ президента про надання армії надзвичайних повноважень та урізання прав парламенту, стверджуючи, що це підриває демократію в країні. Однак Верховний суд країни може визнати цей указ правомочним, як і попередні декрети президента.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 14 травня Президент Венесуели продовжив дію надзвичайного стану в економіці країни ще на 60 днів.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-