Російського художника Павленського побили конвоїри в Мосміськсуді - дружина

Російського художника Павленського побили конвоїри в Мосміськсуді - дружина

Укрінформ
Дружина Петра Павленського Оксана Шалигіна розповіла, що її чоловіка побили конвоїри в Мосміськсуді. 

Про це повідомляє «Медуза».

«На даний момент у Петра перебите коліно, тріщина в ребрі, внутрішні гематоми від побоїв», - наводить слова Шалигіної засновник організації із захисту ув'язнених Марія Альохіна.

Справа Петра Павленського розглядалася 15 травня в Преображенському суді Москви, але, за словами родичів, його доставили туди через Мосміськсуд.

Адвокат Павленського Дмитро Дінзе підтвердив, що його підзахисного побили, але, за його словами, Павленський не хоче вплутуватися в «бюрократичні процедури з ментами».

На конвоїрів у Мосміськсуді не раз скаржилися правозахисники. У ЗМІ з'являлися повідомлення про побиття там фігурантів «болотної справи» Дениса Луцкевича і Сергія Кривова, а також Юсупа Темірханова, обвинувачуваного у вбивстві колишнього полковника Юрія Буданова.

Павленський знаходиться під арештом у Москві через його акцію «Загроза». У листопаді 2015 року він підпалив двері будинку ФСБ на Луб’янській площі. У цій справі йому пред'явлено обвинувачення за статтею про пошкодження об'єкту культурної спадщини. У Преображенському суді зараз розглядається інша справа проти Павленського - через його акцію в Санкт-Петербурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-