У Лондоні взялися за рахунки

У Лондоні взялися за рахунки "друзів" російської мафії

Укрінформ
Британська поліція заарештувала 22 млн дол. на рахунках, власників яких вона підозрює у зв'язку з російською організованою злочинністю.

Про це повідомляє Радіо Cвобода з посиланням на ряд західних ЗМІ.

У справі з відмивання великих сум грошей з використанням Лондонського ф'ючерсного ринку, за інформацією Reuters, брали участь дві російські компанії, швейцарська фірма й інвестиційна група на Британських Віргінських островах. Росіянина, якого британська поліція підозрює у відмиванні, звуть Дмитро Недзвецький, пише Times з посиланням на джерело, знайомим із ситуацією. Як уточнюється, він працює в Archer Daniels Midland.

За даними газети, Недзвецького відпустили під заставу без пред'явлення обвинувачень. Зазначається, що 43-річного росіянина затримували ще наприкінці березня, але відпустили під заставу до липня. Адвокат брокера відмовився прокоментувати будь-яку інформацію.

Після проведення розслідування, що тривало чотири місяці і здійснювалося поліцією й оператором ф'ючерсів Intercontinental Exchange, Inc(ICE) щодо підозрілої торгівлі на ринку ф'ючерсів, представник поліції лондонського Сіті повідомив у середу, що вони заблокували чотири рахунки після арешту російського брокера за підозрою у відмиванні грошей.

"Наше розслідування спрямоване стосовно підозрюваного з числа російської організованої злочинної групи, який за допомогою Лондонського ф'ючерсного ринку відмивав мільйони доларів, отриманих за допомогою злочинних доходів", - сказав інспектор Крейг Мулліш з відділення поліції по боротьбі з відмиванням грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-