У Грузії починаються спільні навчання НАТО

У Грузії починаються спільні навчання НАТО

Укрінформ
У Грузії стартують спільні військові навчання НАТО за участю американських і британських солдатів.

Про це повідомляє Грузія Online.

"Навчання НАТО «Гідний партнер – 2016» (Noble Partner – 2016) з участю 1300 грузинських, американських і британських військових розпочнуться сьогодні о 13 годині 30 хвилин на військовій базі Вазіані (поблизу Тбілісі)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ці навчання ґрунтуються на спеціальній програмі навчань з польовоъ підготовки в умовах ведення бойового вогню для підтримки участі Грузії в силах швидкого реагування НАТО.

Офіційна церемонія відкриття навчань відбудеться на військовому аеродромі Вазіані.

У ній візьмуть участь президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, міністр оборони Тінатін Хідашелі і начальник Генерального штабу ЗС Грузії генерал-майор Вахтанг Капанадзе, а також виконуючий обов'язки посла США Ніколас Берлінер і посол Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії Олександра Хол Хол.

Як зазначається, після церемонії відкриття навчання перемістяться на полігон. 120 американських військових на військових літаках типу C-130 здійснять показову повітряно-десантну операцію. Після висадки парашутного десанту, підрозділ, до складу якого входять грузинські, американські і британські військові, здійснить атаку на умовний об'єкт.

З військового літака C-130 буде проведено парашутне десантування броньованої військової машини і 105-міліметрової гаубиці. Після приземлення техніки і озброєння гаубиця буде приведена у бойову готовність і здійсниця стрілянина. Навчання завершаться оглядом американської військової техніки.

Напередодні в рамках підготовки до навчань американські військові вже провели пробну операцію з висадки десанту у Вазіані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-