Україна і НАТО обговорять бойову і оперативну сумісність

Україна і НАТО обговорять бойову і оперативну сумісність

Укрінформ
Україна і Північноатлантичний альянс обговорять співробітництво у сфері реформування безпекового та оборонного сектору держави, а також підвищення рівня бойової і оперативної сумісності між збройними силами партнерів.

Ці питання включені до порядку денного засідання Військового комітету Альянсу і партнерів на рівні начальників генеральних штабів, яке відбудеться 18 травня, повідомили власному кореспонденту Укрінформі у штаб-квартирі НАТО.

«Сесія з Україною надасть можливість обговорити безпекову ситуацію у країні та навколо, а також оцінити прогрес у реформуванні сектору безпеки та оборони», - повідомили в Альянсі.

Також делегації України і Грузії візьмуть участь у засіданні у форматі «платформи партнерів щодо бойової та оперативної сумісності».

Планується, що українську делегацію на засіданні очолюватиме начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Віктор Муженко.

Серед інших питань начальники генштабів країн-членів НАТО обговорять адаптацію Альянсу до сучасних безпекових умов, підвищення рівня стійкості оборони, виконання плану дій щодо підвищення рівня готовності, проведення дорадчо-тренувальної місії «Рішуча підтримка» в Афганістані.

Як повідомляв Укрінформ, на саміті військово-політичного блоку у Варшаві 8-9 липня буде проведене засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні глав держав та урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-