"Панамський архів": опублікована друга частина розслідування

Укрінформ
Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував другу частину розслідування про "Панамський архів" – документи юридичної фірми Mossack Fonseca.

Перша частина розслідування була опублікована 3 квітня. В документах ішлося про причетність світових лідерів і знаменитостей до схем відмивання грошей та уникнення податків.

У базі присутня інформація про 195 офшорних компаній, створених 165 громадянами України. У свою чергу, більше 2 тис. громадян Росії створили 7,3 тис. офшорних компаній. Всього у списку – понад 360 тис. імен і компаній, включаючи дані про 100 тис. компаній, які були оприлюднені в 2013 році.

В базі вказані назви компаній, імена їх засновників, а також юридична адреса. Даних про те, чи помічені ці компанії у протизаконній діяльності, не наводиться.

Згідно з даними газети The Guardian, у розслідуванні брали участь журналісти з більш ніж 80 країн. Проект дістав загальну назву "Панамський архів" (Panama papers), оскільки розслідування засновані на документах про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Це безпрецедентний витік даних про офшори: у зв'язках з Mossack Fonseca помічені більше 100 політиків і відомих людей – від українського лідера Петра Порошенка і друзів президента Росії Володимира Путіна до футболіста Ліонеля Мессі і сина колишнього Генсека ООН Кофі Аннана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-