У Венесуелі зібрали підписи для референдуму за відставку президента

У Венесуелі зібрали підписи для референдуму за відставку президента

Укрінформ
У Венесуелі опозиція направила в понеділок, 2 травня, до Національної виборчої ради 1,85 млн підписів, які вона зібрала для проведення референдуму за відставку президента Ніколаса Мадуро.

Про це передає Reuters.

«Для запуску наступного етапу референдуму потрібно було зібрати підписи 1% виборців, або 200 тис. Цю норму Демократична коаліція єдності перевиконала в кілька разів. Тепер підписи перевірить Національна виборча рада. Після цього опозиції потрібно буде зібрати на підтримку своєї ініціативи підписи ще 20% виборців, це близько 4 млн осіб. Тільки після цього референдум зможе відбутися», - наголошується в повідомленні.

Опозиція побоюється, що налаштований проправительственно Національний виборчий рада намагатиметься відтягнути термін проведення референдуму до 2017 і що до цього часу Мадуро піде відставку, а президентські повноваження перейдуть до віце-президента. В цьому випадку нові вибори глави держави не зможуть пройти раніше 2019 року.

Нагадаємо: Венесуела переживає затяжну важку економічну кризу. Обурення мас викликає брак продовольства і медикаментів, тризначна інфляція, розгул злочинності, відключення води та електрики. У квітні в різних містах пройшли акції протесту проти уряду Мадуро.

22 квітня влада ввела чотиригодинний ліміт на подачу електрики на 40 днів. Причиною вимушеного заходу стала сильна засуха, яка призвела до істотного зниження вироблення електроенергії. Заради економії електроенергії влада перевела годинники на 30 хвилин вперед, а робочий тиждень для держслужбовців скоротили до двох днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-