Бази ІДІЛ у Лівії не становлять безпосередньої загрози для ЄС – МЗС Британії

Бази ІДІЛ у Лівії не становлять безпосередньої загрози для ЄС – МЗС Британії

Укрінформ
Бази ІДІЛ на території Лівії не несуть безпосередніх загроз для Європи, тож новий лівійський уряд навряд звертатиметься за Західною військовою допомогою.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд.

«Навряд уряд Лівії найближчим часом запрошуватиме іноземні війська для виконання на території країни бойових або тренувальних завдань. Втім, ми прямо заявляли, що підтримуватимемо цей уряд», - сказав Хаммонд.

Однак, він не став повністю відкидати військову операцію в Лівії у випадку, якщо «терористичні бази у країні почнуть нести реальну та суттєву загрозу». «Не думаю, що зараз ми бачимо цю загрозу, але не можна повністю відкидати застосування наших можливостей із захисту держави та співгромадян», - наголосив очільник МЗС Британії.

Reuters нагадує, що нестабільність у Лівії триває із часу повалення підтримуваними Заходом повстанцями режиму Муамара Каддафі у 2011 році. Західні країни сподіваються, що новий об’єднаний лівійський уряд, сформований минулого місяця, змусить окремі збройні угрупування разом боротися проти бойовиків-ісламістів. Для цього Тріполі пообіцяли за потреби забезпечити тренування сил безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, кількість бойовиків "Ісламської держави" в Сирії і Іраку становить близько 20-25 тис., водночас близько 6,5 тис. терористів зосереджені на території Лівії. За чотири роки після повалення режиму Муаммара Каддафі вони скористалися політичним вакуумом і закріпилися в приморських містах, лише за 350 км від італійського острова Лампедуза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-