США нагадали Росії про відповідальність за здоров'я Савченко

США нагадали Росії про відповідальність за здоров'я Савченко

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав у ОБСЄ російську сторону звільнити Надію Савченко без жодних зволікань, а також інших українських полонених, у тому числі в рамках обумовленої Мінськими домовленостями процедури обміну "всіх на всіх".

Із відповідною заявою виступив у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США при Організації посол Даніель Байєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми раді, що Надія Савченко закінчила сухе голодування у відповідь на прохання членів її сім'ї і президента Порошенка. Ми хотіли б нагадати Росії, що вона несе відповідальність за здоров'я й благополуччя пані Савченко", - зауважив американський посол.

Він також зазначив, що американська сторона поінформована про домовленість президентів України і РФ щодо обміну Надії Савченко на двох російських офіцерів ГРУ, засуджених за обвинуваченням у тероризмі в Україні. "Як наголосив президент Обама під час телефонної розмови з президентом Путіним 18 квітня, Росія повинна звільнити пані Савченко без зволікань", - наголосив глава американської місії при ОБСЄ.

Він також звернув увагу на те, що Міністерство юстиції РФ ініціювало процес, який може дозволити Олегу Сенцову, Геннадію Афанасьєву, Олександру Кольченку та Юрію Солошенку повернутися в Україну. "Ми знову закликаємо РФ звільнити цих заручників, а також усіх інших українців, які утримуються в Росії за політично вмотивованими причинами, в тому числі Ахтема Чийгоза", - заявив посол Байєр.

Представник США вкотре закликав Росію як сторону, що підписала Мінські угоди, підтримати зусилля в рамках тристоронньої контактної групи щодо обміну ув'язненими між українською владою і об'єднаними російсько-сепаратистськими силами на основі принципу "всі за всіх".

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-