Процедура екстрадиції Савченко триватиме до осені - Полозов

Процедура екстрадиції Савченко триватиме до осені - Полозов

Укрінформ
Адвокат народного депутата Надії Савченко Микола Полозов вважає, що екстрадиція українки на Батьківщину відбудеться не раніше кінця літа.

Про це він повідомив журналістам у четвер в Астрахані, інформує "Інтерфакс".

За словами Полозова, у п'ятницю він планує оформити пакет документів для передачі Савченко на Батьківщину.

"За конвенцією про видачу, Мін'юст запитуючої сторони направляє запитуваній стороні пакет документів. Запитувана сторона зобов'язана з'ясувати у особи, яку екстрадуватимуть, чи згодна вона їхати, чи не загрожує їй що-небудь в цій країні. Ці документи вона має заповнити. Завтра прилечу до Ростова, поїду до неї, ми все запишемо, віддамо", - сказав Полозов.

Він висловив надію, що "процедура проходитиме у прискореному режимі".

"Вся процедура займає мінімум півроку в звичайному режимі. Коли вона підпише ці документи, вони передаються до Мін'юсту, Мін'юст направляє їх до суду за місцем відбування нею покарання, зараз це СІЗО №3 міста Новочеркаськ. Суд повинен прийняти рішення. Плюс вони повинні отримати від України визнання вироку", - пояснив Полозов.

Він також зауважив, що вся процедура являє собою "в політичному сенсі якийсь обмін".

"А вирок Єрофєєву і Александрову (російським військовослужбовцям, засудженим в Україні - ред.) ще не набув чинності. Він набирає сили тільки 25 травня. І згідно з ним така ж процедура. Тому ми можемо говорити, що десь до кінця літа (завершиться процедура екстрадиції - ред.)", - додав адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-