Мосміськсуд зняв арешт з однієї елітної квартири Григоришина

Мосміськсуд зняв арешт з однієї елітної квартири Григоришина

Укрінформ
Мосміськсуд зняв забезпечувальний арешт з квартири у Молочному провулку Москви мільярдера Костянтина Григоришина, обвинуваченого у справі про несплату майже 675 млн рублів податків.

Як повідомили ТАСС у суді, таким чином, апеляційна інстанція скасувала постанову Басманного суду Москви і припинила провадження у справі.

"Слідчий під час засідання відмовився від вимоги накласти арешт на квартиру, оскільки стало відомо, що вона перебуває у власності у сина Григоришина. Раніше Мосміськсуд залишив у силі арешт трьох інших об'єктів майна обвинуваченого", - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінальної справи Басманний суд наклав арешт на нерухомість Григоришина - будинок і квартиру в Молочному провулку, квартиру на Великій Якіманці і будинок в селищі Горкі-2 Одинцовського району Підмосков'я. Як очікується, суд 26 квітня продовжить розгляд питання про заочний арешт Григоришина. Засідання відкладалося для того, щоб дати час слідству зібрати повні анкетні дані Григоришина, а також для реалізації права обвинувачуваного на відшкодування збитків.

Адвокат бізнесмена раніше заявила в суді, що він готовий погасити заподіяні РФ збитки в найкоротші терміни. Своєї вини він не визнає.

Григоришину інкримінується порушення ч.3 ст.33, ч.2 ст.199 КК РФ ("Організація ухилення від сплати податків групою осіб за попередньою змовою"), він оголошений у міжнародний розшук.

Як вважає слідство, Григоришин за попередньою змовою з гендиректором ТОВ "ПИК Созидание" Володимиром Богатирьовим навмисно включив до податкових декларацій з податку на додану вартість і в податкові декларації з податку на прибуток за 2009-2010 року завідомо неправдиві відомості, чим завдав збитків бюджету РФ на загальну суму майже 675 млн рублів.

Кримінальні справи відносно Григоришина і Богатирьова об'єднані в єдине виробництво. Богатирьову слідство інкримінує ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-