Обама закликав Європу інтегруватися, а не зводити нові стіни

Обама закликав Європу інтегруватися, а не зводити нові стіни

Укрінформ
Президент США Барак Обама у понеділок у Ганновері висловився за більш сильну і єдину Європу, а також за спільний з Америкою захист цінностей.

Про це він заявив перед «мінісамітом» за участю його самого, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і прем'єрів Великої Британії Девіда Кемерона та Італії Маттео Ренці, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми хочемо єдиної Європи, вільної Європи, Європи, яка живе в мирі... Ви сильніші, коли ви разом", - заявив Обама.

Він застеріг європейців від того, щоб занадто сильно сумнівалися в собі, адже таким чином вони навряд чи зможуть переконати інших слідувати їх моделі.

За його словами, американці і європейці повинні разом захищати спільні цінності і протистояти правому популізму. Він закликав до більшої глобалізації та інтеграції, а не до зведення нових стін і розділових ліній. Обама заявив про необхідність реформування фінансового сектору і недопущення нової фінансової кризи.

Торкнувся американський президент і теми «податкових лазівок», які США і Європа мають «спільно перекрити».

Обама також закликав європейські країни до більшого внеску в боротьбу з ІДІЛ у Сирії та Іраку і нагадав про зобов'язання членів НАТО витрачати не менше 2% їх ВВП на потреби оборони і безпеки. Європа може робити більше, ніж сьогодні, переконаний він.

Американський лідер відвідав знаменитий Ганноверський ярмарок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-