У Кишиневі проходить масштабний мітинг проти влади

У Кишиневі проходить масштабний мітинг проти влади

Фото
Укрінформ
Політична партія "Платформа "Гідність і правда" проводить на площі Великих Національних зборів у Кишиневі (перед будинком уряду) масову акцію протесту проти нинішньої влади Молдови.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Один з організаторів акції, блогер Олексій Козер заявив на початку мітингу, що "влада на місцях заблокувала рух пасажирського транспорту, у тому числі залізничного, і що з цієї причини бажаючі брати участь в акції не можуть дістатися до Кишинева".

На центральну площу молдавської столиці продовжують прибувати колони маніфестантів з різних районів країни.

Мітингувальники вимагають відставки міністра транспорту Молдови. Вони закликають також представників Євросоюзу в Молдові та керівників дипломатичних місій "звернути увагу на незаконні дії влади по блокуванню пасажирського транспорту".

Мітинг проходить під гаслом "Захистимо країну, Конституцію і гідність!". Про кількість учасників акції протесту поки що не повідомляється.

Раніше представники Партії соціалістів і проросійської "Нашої партії" відмовилися від участі у протестах, мотивувавши відмову тим, що "Вербна неділя - не найкращий час для акцій протесту". Лідери політсил Ігор Додон і Ренато Усатий відповідно заявили, що акції протесту вони продовжать після Великодня.

Напередодні керівництво Міністерства внутрішніх справ Молдови заявило, що "для охорони громадського порядку у столиці будуть задіяні суттєві сили правоохоронців".

Глава МВС Александру Жиздан закликав учасників маніфестації діяти в рамках законодавства про мітинги і збори і не піддаватися на провокації, попередивши, що серед маніфестантів можуть виявитися і провокатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-