Екс-прем'єр Молдови готовий підтримати відставку діючого уряду

Екс-прем'єр Молдови готовий підтримати відставку діючого уряду

Укрінформ
Депутат парламенту, колишній прем'єр-міністр і лідер Європейської Народної партії Молдови Юріє Лянке готовий, за певних умов, проголосувати за відставку діючого уряду під керівництвом Павла Філіппа.

Так він прокоментував ініціативу Партії соціалістів про вотум недовіри уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Спочатку ми проаналізуємо, які мотиви винесення вотуму недовіри уряду. Якщо ці мотиви збігатимуться з нашими вимогами, то ми готові підтримати вотум недовіри Кабінету міністрів", - заявив Лянке.

Кілька днів тому лідер Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що парламентська фракція соціалістів починає збір підписів під законодавчою ініціативою про вотум недовіри уряду під керівництвом Павла Філіппа. Для внесення ініціативи на обговорення парламенту необхідна підтримка як мінімум 35 депутатів парламенту (у соціалістів лише 24 мандати).

Згідно з молдавським законодавством, уряд може бути відправлений у відставку, якщо за вотум недовіри проголосують не менш як 51 із 101 депутата парламенту.

До складу правлячої парламентської коаліції входять 55 депутатів парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-