Стають зрозумілими масштаби катастрофи в Еквадорі - президент

Стають зрозумілими масштаби катастрофи в Еквадорі - президент

Укрінформ
Кількість загиблих від руйнівного землетрусу в Еквадорі зросла до 646 осіб. Кількість поранених перевищила 12,5 тисяч, зниклими безвісти вважаються 130 людей.

Про це повідомив президент Еквадору Рафаель Корреа під час телевізійної трансляції, передає Reuters.

"Це сумні дні для батьківщини, – зазначив Корреа. - Країна перебуває в кризі".

Після основного землетрусу сталося ще близько 700 поштовхів різної сили. Очікується, що вони триватимуть ще кілька тижнів. Зруйновано близько 7 тисяч будинків, більше 26 тисяч людей мешкають у тимчасових укриттях, вони отримують їжу, воду та ліки від державних та гуманітарних організацій. Водночас 14 тисячам правоохоронців вдалося майже повністю припинити спроби мародерства.

Приватна банківська асоціація країни заявила, що її банки-члени на три місяці відкладуть платежі по кредитних картках, кредитах і іпотечних кредитах для клієнтів в зоні землетрусу.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня в Еквадорі стався землетрус магнітудою 7,8. За даними влади, це найсильніший землетрус в країні з 1979 року.

Кількість поранених перевищила 12,5 тисяч осіб. Вважаються зниклими безвісти 130 осіб. Матеріальні втрати попередньо оцінюються у 2-3 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-