У Кремлі відхрестилися від обстрілу ізраїльського літака

У Кремлі відхрестилися від обстрілу ізраїльського літака

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував дані, що з'явилися в ізраїльській газеті, про те, що російські винищувачі в Сирії обстріляли літаки ВПС Ізраїлю, сказавши, що повідомлення видання «далекі від того, що є насправді».

Про це повідомляє РБК.

В ході спілкування з журналістами в п'ятницю Пєсков спочатку відмовився коментувати ці повідомлення. Але після уточнюючих питань він додав, що «повідомлення ізраїльської преси в даному випадку далекі від того, що є насправді».

Раніше ізраїльське видання Yediouth Ahronoth без посилання на джерела повідомило, що російські винищувачі в Сирії принаймні двічі відкривали вогонь по військовим літакам Ізраїлю. Видання при цьому не уточнило ні дати, ні місця, ні наслідків інцидентів. Також газета написала, що кілька днів тому назад російський винищувач з невідомих причин було піднято для перехоплення ізраїльського літака в Сирії.

Події обговорювалися на переговорах між президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном під час його візиту до Москви 15 березня, повідомила Yediouth Ahronoth. Президент Росії Володимир Путін тоді сказав, що йому нічого не відомо про події. Також видання звернуло увагу на зустріч прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху з Путіним, що відбулася напередодні.

Як повідомляв Укрінформ, Росія почала військову операцію в Сирії 30 вересня 2015 року. Згідно з офіційними повідомленнями, мета кампанії - допомога сирійській армії в боротьбі з терористами. Однак сирійська опозиція і західні країни неодноразово обвинувачували РФ у бомбардуваннях позицій повстанців і в загибелі мирних жителів. У листопаді 2015 року російський Су-24, було збито турецькими ВПС за перетин держкордону. Пілот Су-24 і морський піхотинець, який брав участь у рятувальній операції, загинули. Росія через збитий літак ввела санкції щодо Туреччини. 15 березня президент РФ Володимир Путін оголосив про виведення із Сирії основної частини російських сил. Решта війська продовжили підтримку сирійської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-