Китай зібрався будувати 30 плавучих АЕС

Китай зібрався будувати 30 плавучих АЕС

Укрінформ
Глава Китайської національної ядерної корпорації (Сһіпа National Nuclear Corporation, CNNC) Сунь Цінь повідомив, що КНР до кінця 2016 року розпочне будівництво першої плавучої АЕС.

Про це пише Global Times.

"Розвиток плавучих АЕС — це тренд. Точна кількість плавучих АЕС, які будуть побудовані, залежить від попиту. Судячи з різних факторів, попит дійсно великий", - наводить газета слова представника компанії China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), що займається проектуванням і будівництвом платформ.

При цьому наголошується, що будівництво першої плавучої АЕС буде завершено в 2018 році, вона, ймовірно, буде розташована в Південно-Китайському морі. На будівництво однієї такої АЕС потрібно близько 3 мільярдів юанів (близько 461 мільйона доларів).

АЕС буде введена в експлуатацію в 2019 році. Плавуча АЕС призначена для забезпечення енергією робіт на нафтових і газових родовищах на шельфі, а також робіт на островах.

Раніше Сунь Цінь заявив, що CNNC має намір до 2030 року побудувати за кордоном 30 атомних енергоблоків в рамках реалізації проекту Економічного пояса Шовкового шляху. За його словами, понад 70 країн планують або вже розвивають свої проекти в атомній енергетиці. За попередніми оцінками, до 2020 року буде побудовано понад 130 атомних енергоблоків.

Наразі в Китаї функціонують 30 енергоблоків загальною потужністю 28 ГВт, ще 24 енергоблоку - на стадії будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-