Берлін попросив бельгійців відключити дві АЕС

Берлін попросив бельгійців відключити дві АЕС

Укрінформ
Німеччина звернулася з проханням до бельгійського уряду відключити два атомні реактори через їх технічний стан.

Про це повідомляється в середу на сайті Міністерства довкілля ФРН

"Незалежні експерти не можуть мені підтвердити, що запаси безпеки реакторів "Тіанж-2" і "Дуль-3" можуть бути забезпечені. Тому я вважаю за правильне тимчасово відключити обладнання від мережі, в усякому разі до тих пір, поки не будуть завершені подальші дослідження", - цитує сайт керівника відомства Барбару Хендрікс.

Міністр попросила бельгійський уряд піти на цей крок, який "став би серйозним сигналом обережності і засвідчив би, що Бельгія серйозно сприймає занепокоєння своїх німецьких сусідів". Втім, прохання було передане бельгійським колегами поки що тільки на словах.

Незалежна комісія з безпеки реакторів виявила на корпусах реакторів "Тіанж-2" і "Дуль-3" тріщини. Прямої загрози роботі реакторів немає, проте в Німеччині вирішили перестрахуватися. Німецько-бельгійська комісія за ініціативою Хендрікс працювала 5-6 квітня.

Нагадаємо: АЕС "Тіанж" розташована в 70 кілометрів від німецького міста Ахен, "Дуль" - недалеко Антверпена. Ще в 2012 році на корпусах реакторів цих станцій були виявлені численні тріщини. Федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія ФРН навіть подавала позов до бельгійського суду проти повторного запуску реактора "Тіанж-2" після тимчасового зупинення у зв'язку з одним з таких попереджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-