Співпраця США та РФ відбувається лише на прагматичних засадах - Держдеп

Співпраця США та РФ відбувається лише на прагматичних засадах - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати мають суто прагматичний підхід у відносинах з Росією і продовжують діалог на тих напрямах, де він відповідає спільним інтересам та має прогрес.

Про це зазначив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наші відносини з Росією важливі, але вони також є складними... Наш підхід до відносин із Росією є дуже прагматичним. Держсекретар дивиться на нього достатньо реалістично", - зауважив представник Держдепу.

Він пояснив, що в питаннях, де відбувається конструктивний діалог і має місце прогрес у деяких сферах, "ми використовуватимемо ці можливості". У цьому зв'язку він згадав, зокрема, про Іран, а також зусилля в рамках Групи з підтримки Сирії (SSG) та домовленість про припинення бойових дій у цій країні.

"Чи означає це, що ми погоджуємося в усьому, що стосується політичного процесу та майбутнього Сирії? Я би так не сказав", - зауважив Кірбі.

Водночас, за його словами, там, де існують розбіжності у підходах Вашингтона й Москви, наприклад, у питанні агресії РФ проти України, а також у моментах, коли з Росією не можна вести справи "ніби нічого не сталося", співпраця згортається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-