В Балтії стартували навчання ВПС країн НАТО, Швеції та Фінляндії

В Балтії стартували навчання ВПС країн НАТО, Швеції та Фінляндії

Укрінформ
Регулярні навчання ВПС шести країн НАТО, а також Фінляндії і Швеції Ramstein Alloy1 стартували у вівторок на естонському військовому аеродромі Емарі.

Про це повідомляє портал естонського телерадіомовлення ERR.

"Дводенні навчання включають безліч елементів. Наприклад, ранкова операція по супроводженню цивільного літака, що заблукав, і стрілянина повітря-земля на полігоні Тапа", - розповів командувач ВПС Естонії Яак Тариен.

Повідомляється, що в найближчі два дні авіація восьми країн відпрацює нанесення ударів "повітря-повітря", "повітря-земля", а також низку інших завдань.

В активну фазу нинішні навчання Ramstein Alloy1, в яких беруть участь ВПС 6 країн НАТО, а також Швеції та Фінляндії, вступили рано вранці. Управління нинішніми навчаннями здійснюються відразу з двох центрів - наземного, а також з літака, на борту якого встановлена система авіаційного радіовиявлення AWACS.

Військовослужбовці сил альянсу не виключають, що до нинішніх маневрів прикута особлива увага Росії, але в даному регіоні до провокацій російських ВПС ставляться спокійніше, ніж у Туреччині.

"НАТО діє, намагаючись по можливості завжди зберігати мир. І якщо немає загрози прямого нападу, то наносити першими удари, я більш ніж впевнений, сили альянсу в цьому регіоні не стануть", - вважає Тариен.

Нагадаємо, що подібні навчання з охорони повітряного простору країн Балтії тривають в даному регіоні з 2008 року, проте останні два роки вони набули особливого сенсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-