Естонія складає власний

Естонія складає власний "список Савченко"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Марина Кальюранд підтвердила, що на прохання України свій варіант "списку Савченко" складає і Естонія.

Про це повідомляє новинний портал ERR.

"Потрібно вивчити інформацію щодо всіх осіб, кого включають до списку, також відносно кожної конкретної людини необхідно пояснити, яким чином вона сприяла порушенню принципу справедливості і прав людини стосовно Савченко", - пояснила Кальюранд.

Раніше Литва склала "список Савченко", в який входить понад 40 осіб. Скільки людей буде в списку, що забороняє в'їзд до Естонії, поки невідомо, оскільки робота зі складання списку триває.

Глава МЗС підкреслила, що мета Естонії - сприяти звільненню Савченко, але складання так званого чорного списку в цьому грає дуже незначну роль. "Найефективнішою є спільна робота всього Європейського союзу. Дійсно, Україна звернулася з проханням до країн-членів ЄС створити свої чорні списки, до яких включено особи, які сприяли викраденню, арешту і подальшим несправедливим діям щодо Савченко, але це більше політичні акти, - вважає Кальюранд. - Ми нині готуємо такий список, але основний наголос робиться на спільні дії ЄС. На Росію можна вплинути тільки тоді, коли Європейський союз діятиме спільно".

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-