Українська делегація пропонує ПАРЄ запровадити

Українська делегація пропонує ПАРЄ запровадити "список Савченко"

Укрінформ
Українська делегація запропонує ПАРЄ затвердити резолюцію, яка би вимагала посилення тиску та продовження санкцій проти Росії у зв’язку з незаконним утриманням Надії Савченко та інших полонених через розв’язання та продовження нею війни на сході України.

Про це, виступаючи у сесійній залі ПАРЄ у Страсбурзі, оголосив голова української делегації Володимир Ар’єв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Ми повинні щось зробити, щоб Путін звільнив Надію Савченко та інших незаконно ув’язнених українців. Для цього наша делегація пропонує ПАРЄ затвердити резолюцію, у якій пропонується запровадити "список Савченко" - усіх причетних до її незаконного засудження. Потрібно нарощувати тиск і продовжити санкції проти Росії у зв’язку з її агресією проти України", - сказав Ар’єв.

Голова офіційної делегації України в ПАРЄ нагадав присутнім, що Росія продовжує "політику ХХ століття", підтримує конфлікт на сході України, не дотримується взятих на себе у Мінську зобов’язань. Крім того, за його словами, ситуація з правами людини в окупованому Криму серйозно погіршилася. "Права українців та кримських татар на цій окупованій території не дотримуються. Меджліс, який відкрито виступив проти окупації Криму, заборонений", - сказав глава української делегації.

Він також повідомив, що вперше у сесійній залі пройшла акція на підтримку Надії Савченко з вимогою негайного звільнення. "Щойно весь зал ПАРЄ встав на підтримку вимоги негайного звільнення Надії Савченко. Делегати тримали в руках плакати #FreeSavchenko. Президент Асамблеї Педро Аграмонт заявив що вимагає звільнити Савченко", - написав Ар’єв у Фейсбуці.

Доповідач ПАРЄ Іоанета Кавадія (група Європейських об'єднаних лівих, Греція), у свою чергу, зазначила, що у середу 20 квітня на засідання двох комітетів асамблеї планується заслухати та обговорити звіт про ситуацію на сході України, який підготували доповідачі ПАРЄ Марілуїза Бек (група ALDE, Німеччина) і Христина Зеленкова (група ALDE, Чехія), що відвідували з 4 по 7 квітня Донбас та Україну.

Крім того, Іоанета Кавадія порадила усім членам ПАРЄ ознайомитися з доповіддю швейцарського дипломата Жерара Штудмана, який відвідав на початку року окупований Росією український Крим. Доповідь минулого тижня була представлена у Страсбурзі на засіданні Комітету міністрів Ради Європи. Упорядники доповіді підкреслюють, що Крим повинен бути знову відкритий для регулярного моніторингу Ради Європи з метою захисту прав 2,5 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-