Савченко триматиме сухе голодування до вироку ГРУшникам - адвокат

Савченко триматиме сухе голодування до вироку ГРУшникам - адвокат

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко, незаконно засуджена в Росії на 22 роки, має намір тримати сухе голодування до оголошення в Києві вироку російським ГРУшникам Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову.

Про це сказав у понеділок її адвокат Марк Фейгін, повідомляє "Інтерфакс".

"Поки що Надія продовжує голодування. Вона чекає виголошення вироку Єрофеєву і Александрову, і потім залежно від результатів вирішуватиме, як діяти далі", - повідомив він.

За його словами, Савченко розраховує, що її обміняють на російських спецпризначенців.

Вирок суду щодо Єрофеєва і Александрова набере чинності тільки через 30 днів, якщо не буде оскаржений сторонами. "Можливо, російська сторона дасть вказівку через своє консульство в Києві, щоб вирок був оскаржений", - передбачив Фейгін.

Адвокат зазначив, що захист і родичі Савченко продовжують переконувати її припинити голодування, але "вона робить тільки те, що сама вважає за потрібне". За словами Фейгіна, стан його підзахисної дещо стабілізувався після того, як їй у СІЗО почали ставити крапельниці.

Як повідомляв Укрінформ, вирок співробітникам ГРУ РФ Єрофеєву і Александрову почали оголошувати у понеділок, 18 квітня. Держзвинувачення просить засудити кожного з них до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-