Президент Болгарії: У відносинах з РФ Євросоюз має проявити характер

Президент Болгарії: У відносинах з РФ Євросоюз має проявити характер

Укрінформ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв переконаний в єдності держав-членів Євросоюзу при відстоюванні зовнішньополітичних пріоритетів у відносинах з Росією і вважає, що європейські країни мають проявити характер під час захисту своїх цінностей і принципів.

Про це він заявив напередодні у ході спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нас всіх об'єднують єдині принципи у відстоюванні своїх зовнішньополітичних пріоритетів у відносинах з Росією. Ми маємо показати характер, відстоювати свої цінності, особливо тоді, коли порушується міжнародне право і незалежні суверенні держави опиняються перед обличчям заморожених конфліктів на своїх територіях, або частина територій цих держав виявляється окупованою», - зазначив Плевнелієв.

Глава Болгарії підкреслив, що крім діалогу з врегулювання тих чи інших конфліктів, в умовах турбулентності і непередбачуваності сьогоднішнього світу держави Євросоюзу мають бути готовими захищатися і діяти, а це можливо лише у разі взаємодії всіх членів НАТО.

Плевнелієв нагадав також, що Болгарія і Польща в числі перших засудили російську агресію проти України та анексію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-