Землетруси в Японії вбили вже 41 людину

Землетруси в Японії вбили вже 41 людину

Укрінформ
В результаті серії землетрусів в префектурі Кумамото на острові Кюсю в Японії з четверга загинула 41 людина, чотири людини вважаються безвісти зниклими.

Про це передає агентство Kyodo.

«Потужний землетрус магнітудою 7,3 стався на острові Кюсю на південному заході Японії в суботу вранці, в результаті чого загальне число загиблих з четверга збільшилося до 41», - зазначається в публікації.

Побоювання синоптиків викликає несприятливий прогноз погоди для постраждалих районів: у неділю тут може випасти за ніч більш як 150 міліметрів опадів, що несе ризик нових зсувів і може призвести до сходу гірських лавин. Особливе занепокоєння викликає село Мінамі-Асо, розташоване на активному розломі земної кори. Тут найзначніші руйнування і велике число жертв: повністю зруйнований міст, під обвалом поховано кілька житлових будинків, перший поверх багатоквартирного будинку для студентів виявився розчавлений під вагою другого поверху, під уламками загинули двоє молодих людей. З 32 осіб, які стали жертвами землетрусу в суботу, сім припадає на Мінамі-Асо.

600 евакуаційних пунктах Кумамото перебувають близько 100 тисяч осіб. У лікарні префектури Кумамото і сусідньої префектури Оіта, де також вранці в суботу стався землетрус, звернулися близько 2 тисяч осіб.

Нагадаємо, в четвер в префектурі Кумамото на західному узбережжі південно-західного японського острова Кюсю стався перше потужний землетрус магнітудою 6.5 бали. О 1.25 в суботу там же стався землетрус, що силою в 16 разів перевищує попередній, його магнітуда становила 7.3 бала.

У сусідній префектурі Оїта також стався землетрус магнітудою 5.3. Всього, вважаючи афтершокові поштовхи, у префектурах Кумамото і Оїта, відбулося понад 290 землетрусів. Близько 160 тисяч сімей залишилися без світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-