Японські землетруси розбудили вулкан

Японські землетруси розбудили вулкан

Укрінформ
Виверження вулкана Асо сталося у префектурі Кумамото в Японії, де за останні дві доби було зафіксовано два сильні землетруси.

Про це повідомляє РІА «Новости».

«Стовп попелу і диму заввишки 100 метрів викинув вулкан Асо. Вулкану Асо, на якому періодично відбуваються виверження, привласнений другий рівень небезпеки з п'яти можливих. Введено заборону на наближення до вулкану в радіусі одного кілометра через небезпеку викиду вулканічних каменів», - вказується в повідомленні.

Метеорологи з'ясовують зв'язок виверження із другим землетрусом магнітудою 7,3.

У середині вересня на одному з кратерів відбулося виверження вулкана, внаслідок чого був введений третій рівень небезпеки і обмежений прохід до гори. Під час виверження у місті Кумамото поблизу вулкана було зафіксовано випадання попелу. Стовп попелу і диму піднявся на висоту до 2 тисяч метрів. Було введено заборону на наближення до вулкану в радіусі чотирьох кілометрів через небезпеку викиду великих каменів. Метеорологи назвали його найпотужним виверженням Асо з 1979 року, коли під час катастрофи загинули три людини. Потім у листопаді рівень небезпеки був знову знижений до другого.

Фото: metronews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-