Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи

Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи у середу прийняв рекомендацію, в якій закликав своїх 47 держав-членів запровадити регулярні національні оціночні доповіді дотримання прав людини в Інтернеті та інформувати про результати цієї роботи Раду Європи.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції повідомили в прес-службі організації.

«Ця рекомендація спрямована на надання допомоги державам-членам зі створення сприятливих умов для свободи Інтернету і забезпечення більш суворого дотримання державами-членами своїх зобов'язань у частині поваги, захисту та заохочення права людини в режимі реального часу», - йдеться у повідомленні.

Рекомендація також включає перелік показників для оцінки рівня відповідності існуючим стандартам в галузі прав людини.

«Показники охоплюють різні аспекти свободи слова та доступу до інформації, свободи ЗМІ, свободи зібрань та організацій, право на приватне життя і захист персональних даних, а також право на ефективний спосіб правового захисту», - зазначають у Раді Європи.

У Страсбурзі також перерахували цілий ряд правових гарантій щодо захисту прав людини і основних свобод, які належать до сфери дискреційних повноважень органів, відповідальних за нагляд.

Відтак національним урядам пропонується залучати приватний сектор, громадянське суспільство, наукові кола та технічні спільноти до оцінки інтернет-свободи в країнах-членах Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-