Росія загрожує Канаді так само, як Україні – канадський депутат

Росія загрожує Канаді так само, як Україні – канадський депутат

Укрінформ
Канада має спільний кордон із Росією, тож наражається на ті самі небезпеки з боку Москви, що й Україна.

Таку думку висловив депутат федерального парламенту Канади від правлячої Ліберальної партії Борис Вжисневський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відомо, що Канада має особливі відносини з Україною через 1,2 млн канадців українського походження. Втім, є й інший аспект наших відносин, який наразі розвивається, а саме усвідомлення того, що Україна та Канада є союзниками, адже обидві країни мають довгий незахищений кордон із російським сусідом», - сказав Вжисневський.

Він наголосив, що Росія вже порушувала кордони як України, так і Канади. «Не так давно у Росії було створено субмарину та виготовлено спеціальний державний стяг, який було встановлено на дні океану в місці, щодо якого ведуться суперечки», - зазначив депутат.

На його переконання, «Україна та Канада постають перед однаковими викликами, але наразі саме Україна перебуває на передовій».

Нагадаємо, що у серпні 2007 року російські батискафи «Мир-1» та «Мир-2» опустилися на дно океану поблизу Північного полюсу, де взяли проби грунту та встановили російський прапор, виготовлений із титану. Вчені намагалися довести, що хребти Менделеєва та Ломоносова, а це близько мільйона квадратних кілометрів території, є продовженням континентального шельфу Росії, тому повинні відійти їй. Ця нібито наукова експедиція викликала осуд з боку США та Канади, які теж претендують на цю, вірогідно, багату на нафту, територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-