РФ порушила міжнародне право, анексувавши Крим - комюніке G7

РФ порушила міжнародне право, анексувавши Крим - комюніке G7

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн "великої сімки" засудили анексію Криму і закликали Росію докладати більше зусиль для врегулювання конфлікту в Україні.

Про це повідомляє DW.

«Анексія Росією українського півострова Крим розглядається країнами "G7" як порушення міжнародного права», - наголошується в комюніке.

На зустрічі в Хіросімі Москву настійно попросили вплинути на проросійських сепаратистів на сході України і знову підкреслили прямий зв'язок між зняттям західних економічних санкцій з РФ з дотриманням Мінських домовленостей.

Згідно з текстом комюніке, анексія Росією українського півострова Крим розглядається країнами "G7" як порушення міжнародного права.

"Ми чекаємо, що Росія дотримуватиметься своїх зобов'язань", - сказано в тексті. Всі зацікавлені сторони мають у повному обсязі виконувати Мінські угоди для вирішення проблеми мирним шляхом і дипломатичними засобами, вказали глави зовнішньополітичних відомств країн G7.

Водночас дипломати виявили зацікавленість у діалозі з Москвою.

Нагадаємо, Росію виключили з розширеного формату G7 з того часу, як вона почала підтримувати озброєних сепаратистів на сході України. Проте не виключено, що в кулуарах буде порушене питання її можливого повернення в G8. Також очікується, що протягом тижня глава МЗС РФ Сергій Лавров прибуде в Токіо для переговорів зі своїм японським колегою.

Міністри закордонних справ країн Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції і Японії 10 і 11 квітня обговорюють в Хіросімі проблеми глобального тероризму, міграційну кризу, тему нерозповсюдження ядерної зброї, конфлікти в Сирії і в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-