Американські дрони знищили до десяти терористів Аш-Шабаб в Сомалі

Американські дрони знищили до десяти терористів Аш-Шабаб в Сомалі

Укрінформ
Американські військово-повітряні сили впродовж останніх двох днів нанесли серію авіаударів по угрупованню Аш-Шабаб на території Сомалі, знищивши близько десяти терористів.

Про це передає у вівторок Reuters із посиланням на заяву Пентагону.

"Близько десятка бойовиків з групи Аш-Шабаб, пов'язаної з Аль-Каїдою, були ліквідовані внаслідок повітряних ударів США в південній частині Сомалі в понеділок та вівторок", - цитує агентство повідомлення Міністерства оборони США.

При цьому наводиться коментар офіційного представника Пентагону Джеффа Девіса, який зауважив, що уражені цілі "становили неминучу загрозу для персоналу США". Він також зазначив, що удари проводилися безпілотними літальними апаратами.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця авіація США нанесла удар по навчально-тренувальному табору Аш-Шабаб в Сомалі. Тоді, за оцінками Пентагону, було ліквідовано понад 150 терористів.

Пов'язане з "Аль-Каїдою" угруповання "Аш-Шабаб" було витіснене з Могадішо миротворчими силами в 2011 році. Екстремісти періодично здійснюють атаки на мирне населення та військових, визначаючи основною ціллю повалення підтримуваного Заходом уряду. Причому терористи здійснюють напади як на підрозділи урядових сил, так і на готелі та ресторани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-