Путін зможе використовувати свою гвардію за кордоном - ЗМІ

Путін зможе використовувати свою гвардію за кордоном - ЗМІ

Укрінформ
Федеральна служба військ національної гвардії Росії (Росгвардія) братиме участь у миротворчих операціях і навчатиме співробітників правоохоронних органів іноземних держав.

Про це йдеться в опублікованому проекті указу президента РФ «Про Федеральну службу військ національної гвардії Російської Федерації», передає РБК.

Створення відповідної служби передбачено у внесеному раніше в Держдуму пакеті законопроектів, що регулюють функціонування Національної гвардії.

Крім того, в проекті документа вказана майбутня структура відомства. До складу структури увійде Головний штаб військ національної гвардії, розташований у Москві, департаменти, головні управління, управління та інші підрозділи, які безпосередньо реалізують напрями діяльності Росгвардії, а також підрозділи, які виконують управлінські функції.

У проекті указу також йдеться про те, що відомство може у надзвичайних ситуаціях призупинити або обмежити використання мереж і засобів зв’язку.

Нагадаємо: 5 квітня президент Росії Володимир Путін оголосив про створення в РФ Національної гвардії на базі Внутрішніх військ МВС. При цьому прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що створення Нацгвардії не пов’язане з майбутніми виборами.

Військовослужбовцям Нацгвардії буде дозволено застосовувати фізичну силу, в тому числі бойові прийоми боротьби, і спеціальні засоби для розгону демонстрацій, а також оточувати територію.

Національна гвардія РФ має право застосовувати вогнепальну зброю без попередження, якщо зволікання може коштувати життя військовослужбовцю або кому-небудь з громадян поблизу. Також Нацгвардія в екстрених випадках, наприклад, для відбиття нападів або для звільнення заручників, може використовувати водомети і бронемашини.

Відомство очолив колишній охоронець президента РФ. Чисельність і дислокацію військ національної гвардії визначатиме сам Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-