Путінським

Путінським "гвардійцям" дозволять стріляти без попередження?

Укрінформ
Бійці Національної Гвардії РФ отримають можливість стріляти без попередження за умови «безпосередньої загрози громадянам або самим військовослужбовцям».

Таке право для нової силової структури російський президент Володимир Путін прописав в тексті законопроекту, вже внесеного до Держдуми РФ, повідомляє Slon.

«Військовослужбовець військ національної гвардії має право не попереджати про свій намір застосувати фізичну силу, спеціальні засоби або вогнепальну зброю, якщо зволікання у їх застосуванні створює безпосередню загрозу життю і здоров'ю громадянина або військовослужбовця військ національної гвардії або може спричинити за собою інші тяжкі наслідки», – йдеться в документі.

При цьому в інших випадках, згідно з текстом законопроекту, він зобов'язаний зробити попередження.

Також документ дозволяє "гвардійцям" оглядати транспорт, перевіряти документи громадян і затримувати їх на строк до трьох годин, використовувати спецзасоби «для припинення масових заворушень та інших протиправних дій, що порушують рух транспорту, роботу засобів зв'язку і організацій». Уточнюється, що при припиненні безладів і звільнення заручників бійці гвардії зможуть застосовувати водомети і бронетехніку «з подальшим повідомленням прокурора».

Зараз такі права мають співробітники внутрішніх військ, поліції і військ ФСБ.

Раніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков спростував інформацію про те, що створення Нацгвардії пов'язане з майбутніми парламентськими і президентськими виборами, зауважує видання.

Про створення Національної гвардії РФ Путін оголосив 5 квітня. Нацгвардію створять на базі Внутрішніх військ МВС, до її завдань буде входити боротьба з тероризмом і організованою злочинністю. Підкорятися Національна гвардія буде безпосередньо президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-