«Справа бібліотекарів»: слідство вимагає анкетні дані читачів БУЛ в Москві

«Справа бібліотекарів»: слідство вимагає анкетні дані читачів БУЛ в Москві

Документ
Укрінформ
Російське слідство запросило персональні дані на трьох читачів, які брали книги в Бібліотеці української літератури в Москві в 1998, 2008 і 2010 роках.

Про це свідчить копія запиту, наявна в розпорядженні Укрінформу.

Слідчий з особливо важливих справ, який веде справу Бібліотеки української літератури в Москві, запросив у співробітників бібліотеки анкетні дані на трьох читачів, які брали для читання книги Євгена Гуцала «Ментальність орди» (15 травня 2008 року), «Україна або смерть» (10 липня 1998 року), «Голод в Україні» (1 лютого 2010 року).

Навіщо російське слідство шукає читачів, які брали книги 8, 18 і 6 років тому, не зовсім зрозуміло, адже нинішню кримінальну справу порушено за епізодами з 2011 по 2015 роки.

Нагадаємо: директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталія Шаріна знаходиться під домашнім арештом за звинуваченням у "розповсюдженні екстремістської літератури" з 30 жовтня 2015 року.

У грудні пройшли обшуки і вилучення у інших співробітників Бібліотеки, а також в офісі БУЛ. У січні Пресненський суд Москви продовжив домашній арешт Шаріної до 28 квітня.

5 квітня російське слідство пред'явило Шаріній ще одне звинувачення - згідно ч. 4 ст. 160 КК РФ (розтрата).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-