Шаріній у Москві пред'явили нове обвинувачення

Шаріній у Москві пред'явили нове обвинувачення

Укрінформ
У Росії слідство пред'явило обвинувачення в розтраті директору московської Бібліотеки української літератури Наталі Шаріній, яка перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у розпалюванні ненависті і ворожнечі. 

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на її адвоката Івана Павлова. 

"Шаріній пред'явлено обвинувачення згідно із ч.4 ст.160 КК РФ (розтрата)", - сказав захисник.

Звинувачення у розтраті їй пред'явлено в рамках нової кримінальної справи. На думку адвоката, дві кримінальні справи будуть об'єднані в одне виробництво. Наразі триває процедура пред'явлення обвинувачення, після якої Шарина буде допитана як обвинувачена.

"Річ у тому, що розтрата належить до тяжких злочинів і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Щодо першого обвинувачення (ч.2 ст.282 КК - екстремізм) термін покарання - до 5 років, цей злочин належить до категорії середньої тяжкості. Для звинувачених у злочинах середнього ступеня тяжкості максимально можливий термін домашнього арешту - півроку. Наприкінці квітня цей термін для Шаріної спливає. А за "тяжкими" статтями можна тримати людину під арештом втричі довше. Саме це зараз і потрібно слідству", - підкреслив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Шаріна була ув'язнена під домашній арешт 30 жовтня 2015 року. За версією слідства, в 2011-2015 роках Шаріна на порушення закону "Про протидію екстремістській діяльності" поширювала серед відвідувачів бібліотеки книжкові видання, визнані судом екстремістськими матеріалами і заборонені до використання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-