Вірменія закликає Росію не продавати зброю Азербайджану

Вірменія закликає Росію не продавати зброю Азербайджану

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Овік Абрамян закликав Росію не продавати зброю до Азербайджану.

Про це повідомляє ТАСС.

"Було б добре, якби (росіяни. - кор.) не продавали (зброю. - кор.), але це їхня справа, їм вирішувати, - сказав у суботу Абрамян, виступаючи в Гюмрі. - Ми закликали і закликаємо (Росію. - корр.), щоб не продавали зброї".

Водночас вірменський прем'єр зауважив, що це питання є внутрішньою справою Росії, але "Росія - наш стратегічний союзник, і наш народ з великим болем сприймає, що Росія продає зброю" Азербайджану, додав прем'єр Вірменії.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв відмовився припинити постачання озброєнь у конфліктний регіон, пояснивши, що якщо Росія припинить постачання Вірменії та Азербайджану озброєння, то її місце займуть інші держави і "ситуація стане складнішою".

За період з 2010 по 2014 роки Москва і Баку уклали низку контрактів на постачання вертольотів, зенітно-ракетних систем, танкової техніки та артилерійських озброєнь загальною вартістю близько 4 мільярдів доларів.

Вірменія в 2013 році закупила російських озброєнь на 16 мільйонів доларів, вперше були поставлені важкі озброєння. Також у Вірменії розташована російська військова база.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-