Польща підтримає скаргу Угорщини в Євросуді щодо розподілу біженців

Польща підтримає скаргу Угорщини в Євросуді щодо розподілу біженців

Укрінформ
Варшава підтримає скаргу Будапешта у Європейському суді в Люксембурзі у справі розподілу біженців між країнами ЄС.

Про це заявив міністр юстиції Польщі Збігнев Зьобро після зустрічі у Варшаві зі своїм угорським колегою Ласло Трочані, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Є вже конкретний результат нашої співпраці: уряд Польщі вирішив підтримати скаргу угорської сторони в Європейському суді у справі розподілу біженців”, - заявив Зьобро.

За його словами, завдяки приєднанню Варшави до скарги Будапешта відбудеться також її посилення аргументами польської сторони.

Нагадаємо, торік у вересні Рада ЄС вирішила розподілити 120 тис. біженців між країнами ЄС. Згідно з домовленістю, Польща упродовж двох років має прийняти близько 7 тис. біженців. Станом на сьогодні до Польщі ще не прибув жоден біженець із півдня.

Представники польського уряду нещодавно заявили, що зараз немає сприятливих умов для прийому біженців. Варшава наполягає, що їх розподіл між країнами ЄС не є виходом з міграційної кризи в Європі. Польща переконує, що Євросоюзу варто зосередитися на охороні зовнішніх кордонів ЄС, створенні таборів для біженців на території країн, що межують із зоною конфлікту (Туреччина, Ліван, Йорданія) та докладенні зусиль до завершення збройного протистояння, що дасть можливість біженцям повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-