Венесуела економить - п'ятницю зробили третім вихідним

Венесуела економить - п'ятницю зробили третім вихідним

Укрінформ
У Венесуелі у рамках боротьби з економічною кризою скоротили робочий тиждень до 4 днів. Така міра передбачена на квітень і травень для економії електрики.

Про це повідомляє "Медуза".

"Як оголосив президент країни Ніколас Мадуро, в квітні і травні п'ятниці будуть вважатися вихідними днями", - йдеться в повідомленні.

Такий захід, за словами Мадуро, є частиною плану з виходу з енергетичної кризи, розрахованому на 60 днів.

«Я думаю, ми зможемо вийти з цієї ситуації, не підвищуючи тарифи і не вводячи обмеження», — підкреслив президент.

Водночас, чи стосується запровадження скороченого робочого тижня тільки державного сектору або поширюється і на приватні компанії, поки не уточнюється.

Близько 60% виробленої в Венесуелі електроенергії припадає на частку гідроелектростанцій. Внаслідок тривалої посухи, а також, як зазначають критики уряду Мадуро, через відсутність вкладень в інфраструктуру, Венесуела стикнулася з різкою нестачею електрики.

В рамках боротьби з енергетичною кризою влада Венесуели раніше в 2016 році оголосила семиденні великодні канікули, скоротила робочий день, а також зобов'язала великі торговельні центри поставити генератори.

Венесуела в останні роки також стикнулася з економічною кризою, яка посилюється падінням світових цін на нафту. У 2015 році інфляція в країні перевищила 180%. Через кризу президент Венесуели Ніколас Мадуро в середині січня запровадив у країні надзвичайний економічний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-