Пентагон попросив у 2017 на оборонку майже $583 мільярди

Пентагон попросив у 2017 на оборонку майже $583 мільярди

Укрінформ
Президент США Барак Обама вважає за необхідне зберегти у найближчі роки американські військові витрати на колишньому рівні у зв'язку з появою нових викликів і загроз у сфері національної безпеки, у тому числі з боку Росії.

Виступаючи у вівторок на короткій зустрічі з журналістами у Білому домі, він наголосив на важливосты того, що раніше його адміністрації вдалося домовитися з Конгресом про виведення бюджету Пентагону з-під секвестру, повідомляє ТАСС.

Це дозволило запросити на потреби оборони у 2017 фінансовому році $582,7 млрд - приблизно стільки ж, як і в поточний період. "Ми вкладаємо кошти в наші збройні сили для того, щоб вони могли стримати агресію і забезпечити нашу безпеку, а також безпеку наших союзників. Це передбачає, зокрема, зміцнення наших можливостей в Європі, де наші союзники по НАТО потребують додаткової підтримки у світлі посилення агресивних дій Росії", - зазначив Обама.

У зв'язку з цим витрати США на так звану ініціативу щодо зміцнення європейської безпеки планується збільшити у 2017 році майже в чотири рази - до $3,4 млрд.

Крім цього, глава Білого дому згадав такі проблеми, як ситуація в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де, на його думку, суперечка КНР з іншими країнами через островів у Південно-Китайському морі створює загрозу для свободи морського судноплавства, а також кібербезпеки.

На перше місце Обама поставив міжнародну терористичну загрозу, в тому числі з боку угруповання "Ісламська держава" (заборонена в РФ), як і раніше, здатного здійснювати великі теракти за кордоном. Останнім часом військове командування США завжди називалося серед головних викликів ще і КНДР з Іраном.

Обама спілкувався з журналістами перед зустріччю в Білому домі з вищими американськими воєначальниками, з якими якраз і збирався обговорити всі ці питання. На нараду були запрошені міністр оборони Ештон Картер, його перший заступник Боб Уорк, голова Комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд та голови всіх оперативних і регіональних командувань збройних сил США. Разом з ними на зустрічі були присутні віце-президент Джозеф Байден, а також помічники президента з національної безпеки і боротьби з тероризмом Сюзан Райс і Ліза Монако.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-