Обама підтвердив прихильність допомагати Україні

Обама підтвердив прихильність допомагати Україні

Укрінформ
Сполучені Штати й Північноатлантичний альянс залишаються прихильними підтримці України в її боротьбі проти російської агресії.

Про це заявив у понеділок президент США Барак Обама під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми залишимося єдиними в підтримці України внаслідок вторгнення Росії на українську територію. Ми продовжуємо працювати в рамках навчань і надання підтримки, допомагаючи Україні розвивати свій військовий оборонний потенціал", - зазначив Обама.

Президент також наголосив, що Сполучені Штати і НАТО працюють з російською стороною, щоб знизити напруженість у регіоні й потенціал ескалації конфлікту.

Сторони, крім того, обговорили спільну боротьбу проти ІДІЛ, операції в Афганістані, ситуацію в країнах Південної Азії, а також підготовку до майбутнього саміту НАТО в Варшаві, запланованого на липень нинішнього року.

Нагадаємо: генеральний секретар НАТО у понеділок прибув з візитом до США, який продовжиться до 7 квітня. Програмою перебування глави Альянсу передбачені, зокрема, його зустрічі з політичним та військовим керівництвом Сполучених Штатів, американськими законодавцями, експертним товариством, а також відвідання ним військової бази в Північній Кароліні.

Фото: zimbio.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-