Карабах пообіцяв

Карабах пообіцяв "болючу відповідь" на удари по Степанакерту

Укрінформ
Міністерство оборони невизнаної республіки Нагірний Карабах заявило, що дасть відповідь у разі нанесення Азербайджаном ударів по Степанакерту.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Коментуючи слова міністра оборони Азербайджану Закира Гасанова, який заявив про наказ підготувати війська до ударів по Степанакерту, карабахське відомство відзначило, що готове до непропорційнъ і "вкрай болючої відповіді" на такі дії.

Відомство також стверджує, що сили Нагірного Карабаху успішно відбивають нинішні удари азербайджанських військових. На думку міністерства, це могло послужити причиною різкої заяви Гасанова.

Останній раніше заявив, що армія Азербайджану готова завдати "нищівні удари не тільки по Ханкенді (азербайджанська назва Степанакерта, - ред.), але і по інших населених пунктах Нагірного Карабаху.

У свою чергу президент Вірменії Серж Саргсян вдень 4 квітня заявив, що в разі ескалації конфлікту його країна готова офіційно визнати незалежність Нагірного Карабаху та надати йому пряму військову допомогу.

Збройні сутички на лінії зіткнення Азербайджану і Нагірного Карабаху почалися в ніч на 2 квітня. Сторони конфлікту звинуватили один одного в обстрілі населених пунктів і назвали бої наймасштабнішими за останні 22 роки.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався у 1988 році через те, що населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-